logo

Werkbezoek oktober 2018

 

Het werkbezoek aan Chitwan is voorbereid door Deependra Kharel, manager van het CHC.
We hebben de volgende activiteiten ondernomen:
- In de gemeente Kalika, grenzend aan het middengebergte hebben we enkele scholen bezocht die mogelijk volgend jaar in het programma kunnen worden opgenomen indien we daarvoor voldoende sponsoring kunnen mobiliseren.
- Op twee scholen in Kalika hebben we, van te voren gescreende, kinderen behandeld samen met twee, pas aangenomen, mondhygienistes en twee lokale tandartsen zodat we een indruk kregen van hun kennis en vaardigheden. Het was  plezierig met hen samen te werken.
- We hebben op deze scholen ook schoolmiddelen en een rugzak uitgedeeld. Een welkome bijdrage aan de armste kinderen van Nepal die soms 1-1,5 uur moeten lopen naar school.
- Middels een Powerpoint heb ik de missie, visie en het doel  van Medora uitgedragen aan lokale betrokkenen zoals: het bestuur van het CHCN dat toeziet op het gezondheidscentrum, de onderburgemeesters en schoolhoofden van een aantal gemeenten waar wij werkzaam zijn en tenslotte een aantal jonge enthousiaste tandartsen. Met als doel de betrokkenheid te vergroten en een financieel draagvlak te creëren.
We hebben inmiddels een zeer vruchtbaar werkbezoek achter de rug en zijn met een tevreden gevoel, veel energie en nieuwe plannen thuisgekomen.

Tijdens het dental camp op de school, werd er ook een oogonderzoek uitgevoerd door medewerkers van het Eye hospital.

Veel dank gaat uit naar het Nederlandse team en het Team van het CHC voor hun enthousiasme en grote inzet en prettige samenwerking.

2018-10-28 10.22.47IMG_4365IMG_4428

No Comments Yet.

Leave a comment